När bara det bästa duger!

  


 


 

Rekond med AGlaze


 

Här kan du läsa om hur man gör en rekond på båten med AGlaze produkter. 

STEG 1:

Tvätta din båt. Det gör man med  Wash 'n' shine shampoo som är koncentrerad och blandas med ljummet vatten 1dl shampoo i 10 liter  vatten. 

Om det finns gula märker vid vatten linjen eller på skrovet, använder man Hull cleaner som går att blanda med vatten också.

Deck cleaner  använder man vid halkskydds tvätt och Teak care kit till teaken.

Spola båten ordentligt med vatten och låt torka.


 


 

STEG 2:

Laga gelcoat ifall du har skador du vill laga.

Man kan skydda teak ytor och andra ytor som inte poleras.

Då börjar man  "rubbing" med  Precut för att ta bort oxiderat gelcoat och små repor.

Torka bort med mikrofiber trasa och lite vatten i spray flaska.


 


 

STEG 3:

När du är nöjd med resultatet, det finns 2 val.

Om du vill ha kort tids skydd på din gelcoat, applicera SMR på alla polerade ytor. SMR innehåller inga silikoner eller vax och ger korttids skydd till din båt (6 till 8 veckor). Då är du klar med din båt.

Om du vill ha långtids skydd, då fortsätter du med Paint restorer istället. Paint restorer är framtaget till bilar i första hand, men den funkar lika bra på gelcoaten. Polera din båt tills du är nöjd med resultatet. Då är du klar till sista steget.


 


 

STEG 4:

Sista steget är att försegla gelcoaten med AGlaze surface sealant. Observera att det finns AGlaze surface sealant till lackade ytor också och det är 2 olika produkter.

Sealant till lacken funkar på gelcoaten, men sealant till gelcoat funkar inte på lacken!

Man lägger på sealant med en polerduk eller mikrofiber trasa i tunn lager minst 2 gånger. Sealant behövs inte torka bort i mellan. På ytor som är utsätta till solen (tak osv.) kan man lägga på 4 gånger.

Efter sealant är torr, sprayar man ytan med vatten och torkar bort med  mikrofiber dukar (en fuktig,en torr). Vatten hjälper förseglingen att binda sig med ytan och att forma skyddet. Hela processen tar 3 dagar så du bör inte tvätta båten inom 72 timmar efter förseglingen.


 


 


 

Då är båten skyddat för hela säsongen. Vi rekommenderar att tvätta båten en gång i månad med Wash 'n' shine shampoo för att toppa upp skyddet eftersom själva shampoo innehåller lite förseglingen.

Om du hade tvättat teaken med Teak care kit, kan du skydda den med AGlaze Teak sealant.

Till rostfria ytor, har vi Stainless steel polish.

Vindrutor kan du behandla med Crystal vision, medel som gör vatten att rinna bort och gör siktet mycket bättre.

Active 3 spray använder man för att göra rent detaljer i din båt och ta bort märker från skrovet i kombination med Eradictor svamp.


 

Kontakta oss angående priser och detaljer!


 


 


 


 


 


 


 


 


 

UA-16051859-3